Corporate Social Responsibility

Integrity, innovation, safety and respect are paramount to the organization. These core values are cascaded into UDPS approached to Corporate & Social Responsibility acknowledging how our operations may impact upon the communities and the environment in which we operate. We ensure the long term success of the organization through the adoption and management of good corporate social behaviour.

iftar1801

“Ifthar Perdana & Khatam Quran Ramadhan” 1439

Ahad, 3 Jun 2018 – AlhamduliLlah, dengan izin Allah, program Ifthar Perdana Khatam Quran telah berjaya dilaksanakan pada tahun ini. Untuk julung kalinya juga, program kali ini adalah kerjasama dengan Madrasah Tahfiz Darul Hikmah, Kg Binjai, Kemaman. Program yang bermula seawal pagi dengan aktiviti gotong royong memasak dan penyediaan tempat di Madrasah Darul Hikmah bersama Ustaz Syed, Mudir Madrasah dan juga 30 orang pelajar di situ. Perlbagai aktiviti menarik juga telah dilaksanakan sebagai usaha menyantuni pelajar berkenaan, sehinggalah ke acara kemuncak berbuka puasa beramai-ramai bersama juga masyarakat kampung disekitar Madrasah.

Read More

sumbngan00

“Agihan Sumbangan Ramadhan” 1439

Rabu, 30 Mei 2018 – UDPS meneruskan aktiviti CSR tetap tahunannya apabila menjelang Ramadhan. Menziarahi rumah mereka yang memerlukan dan menghulurkan bantuan berbentuk keperluan dapur harian. Sumbangan ini adalah sumbangan derma daripada UDPS dan juga daripada tabung yang digerakkan khas kalangan kakitangan UDPS bermula hari pertama Ramadhan.

Read More

csr1701

“Program Kasihmu Ramadhan”

Objektif program ini dianjurkan adalah untuk mengeratkan silaturahim dan memupuk semangat bekerjasama antara staff di samping meraih ganjaran pahala yang besar pada bulan yang mulia ini.

Program ini melibatkan staff UDPS bagi menyediakan juadah berbuka puasa dan diagihkan di tempat-tempat awam. InshaAllah.

Read More